Blog

Blog

Alles wat je moet weten over houtstrips

Ben jij bezig met het verbouwen van jouw woning? Dan ben je vast al een keertje de term houtstrips tegengekomen. Houtstrips worden namelijk vaak gebruikt door mensen die grondig wat aan hun woning willen veranderen. Maar wat zijn houtstrips precies? In deze blog leer je precies wat houtstrips inhouden. Ook ontdek je wat er allemaal mogelijk is met houtstrips. Daardoor kun je beslissen of de kenmerken van houtstrips voor jou bruikbaar zijn. Verder leer je welke kleuren er allemaal mogelijk zijn met houtstrips. Tot slot weet je straks precies wat de voordelen zijn van houtstrips. Zo ben jij na deze blog haast een expert geworden op het gebied van houtstrips.

Wat houtstrips nou precies inhouden

Ten eerste is het handig om te weten wat houtstrips nou precies zijn. Je kunt houtstrips het beste beschrijven als smalle houten stroken die onmiddellijk gereed zijn om te monteren op materiaal aan de wand dat ook van hout is of kunststof. Houtstrips worden al jarenlang gebruikt als woning accessoire dat je bevestigt aan jouw houten wanden. Maar soms is het ook mogelijk om ze op de vloer te bevestigen. Het hout wordt in een fabriek zo gezaagd dat het uiterst smal is, waardoor het meteen klaar voor gebruik is.

Wat je met houtstrips kunt doen

Nu je weet wat houtstrips zijn, is het belangrijk om de functionaliteiten te ontdekken. Houtstrips zijn gemaakt om wanden te bekleden. Het merendeel van houtstrips beschikt immers over een soort tape waardoor je zonder problemen het vast kunt maken aan de wand. Daarmee kun je de textuur en kleur van jouw muur compleet veranderen naar een andere variant. Houtstrips zijn dus erg functioneel voor mensen die bijvoorbeeld hun huis verbouwen of simpelweg hun muren fraaier willen maken.

Kies uit allerlei kleuren houtstrips

Een van de grootste kenmerken van houtstrips, is de kleur van de strip. Daarmee bedoelen we niet dat er maar een kleur beschikbaar is. Integendeel, er zijn talloze kleuren houtstrips te vinden. Zo kun je voor een rustieke look kiezen via de kleur van eikenhout. Als je juist een lichtere kleur wilt, is een houtstrips van berkenhout een optie. Daarnaast is het ook mogelijk om een patroon te kiezen voor de houtstrips. Sommige soorten hout hebben namelijk compleet unieke patronen, waardoor dit een interessante optie is om aan jouw muur te bevestigen. Met de combinatie van kleur en patroon zijn er haast oneindig veel varianten houtstrips te vinden.

De voordelen van houtstrips

Men kiest vaak voor houtstrips doordat ze vele voordelen kennen. Zo isoleert het de muur wat beter via de extra laag die erop is geplakt. Daarnaast helpt dit ook tegen echo. Ook is het een voordeel dat de houtstrips enorm makkelijk op de wand zijn te bevestigen. Daardoor hoeft men geen muur eruit te halen en te vervangen via een verbouwing. Tot slot is het esthetisch gehalte van houtstrips ook zeker geen voordeel dat door mensen onderschat moet worden.

Blog

Wat doet precies een kaakchirurg?

Wat doet precies een kaakchirurg?

Wat doet precies een kaakchirurg?Denk jij dat je binnenkort naar de kaakchirurg moet of wil jij het misschien worden? Dan wil je vast wel weten wat precies de taken zijn van een kaakschirurg. Kaakchirurgie is meer dan alleen gefocust op de kaak. Het namelijk Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie en een tandheelkundig specialisme. Een kaakchirurg wordt dus ook wel ‘MKA-chirurg’ genoemd. Hij of zij heeft het tandartsdiploma maar ook het artsdiploma behaald. Het werk van een MKA-chirurg heeft dan ook te maken met tandheelkunde en geneeskunde. De kaakchirurg bevindt zich dan ook in het ziekenhuis.

Wat behandelt de kaakchirurg?

Maar wat behandelt de kaakchirurg allemaal? De kaakchirurg behandelt voornamelijk de letsels van de beenderen van het aangezicht. Ook de weke delen, denk aan huid en slijmvliezen, die erover heen liggen worden behandeld door de kaakchirurg. Het kan zijn dat er goedaardige en kwaadaardige gezwellen in je mondholte ontstaan of de naaste omgeving. Een kaakchirurg kan deze dan behandelen maar ook afwijkingen van het mondslijmvlies wordt meegenomen. De chirurg kan ook het herstel van de defecten uitvoeren die het gevolg kunnen zijn van een van de behandelingen. Dit zijn dan de behandelingen van die kwaadaardige gezwellen. Ook voor aangeboren afwijkingen kun je naar de kaakchirurg gaan. Denk bijvoorbeeld aan de ‘hazenlip’. Het is echter wel zo dat de meeste behandelingen van kwaadaardige gezwellen en de behandeling van ernstige aangeboren afwijkingen in gespecialiseerde centra plaatsvinden. Dit gebeurt dan meestal met andere specialismen. Wanneer er correcties tot stand moeten komen van de kaken, wordt dit meestal uitgevoerd door een samenwerking van de kaakchirurg en de orthodontist. De orthodontist is een beugeltandarts die de beugel plaatst zodat de kiezen en tanden goed gaan staan. De kaakchirurg kan den met een operatie de kaak op de juiste positie zetten.

Waarvoor kun je nog meer naar de kaakchirurg?

Je kunt echter ook naar de kaakchirurg als je problemen hebt met je kunstgebit of als er tanden of kiezen missen. De kaakchirurg kan er dan voor zorgen dat er implantanten worden aangebracht. Er zijn ook nog andere ingrepen mogelijk in de mondholte zodat er weer houvast ontstaan aan het kunstgebit. De kaakchirurg doet dit dan vaak samen met een tandarts. Dit is wel een tandarts die zich heeft toegelegd op het vervaardigden van deze bijzondere voorzieningen. Een kaakchirurg kan ook de esthetische aanzichtchirurgie doen bij iemand. Dit is dan bijvoorbeeld facelifts, liphoekliften, botox of fillers. Bij kaakgewrichtsklachten en afwijkingen van de speekselklieren kun je ook terecht bij de kaakchirurg voor een behandeling. Echter zullen de meeste mensen de kaakchirurg kennen als iemand die erg moeilijke verstandskiezen verwijdert en ook wortelpuntoperaties uitvoert. Dit kom doordat deze complicaties vaker voorkomen.

garagebox Blog

De vele doelen van een garagebox huren

Ga je binnenkort verhuizen en heb je een ruimte nodig om je spullen op te slaan voor je de nieuwe woning kunt betrekken? Of zit je prima waar je zit, maar heb je een aantal spullen in huis die niet weg mogen, maar eigenlijk best wel in de weg staan? Misschien heb je wel een (web)winkel en heb je een plek nodig voor je extra voorraad. Er zijn veel verschillende redenen om een garagebox te huren. Waarvoor zou jij een garagebox huren?

Multifunctioneel

Zoals beschreven in de eerder genoemde voorbeelden worden garageboxen veelal gehuurd als opslagruimte. Maar een garagebox huren kan voor nog zoveel meer doeleinden. Allereerst kun je garageboxen zowel voor privé als zakelijk gebruiken. Ten tweede is een garagebox multifunctioneel: naast opslagruimte kun je ‘m bijvoorbeeld gebruiken als stalling, als werkplaats of als bedrijfsruimte. Of gebruik ‘m traditioneel om je auto in te parkeren, of dat nu je mooie oldtimer is of je bedrijfsbus die je voor je eigen deur niet kwijt kunt. Voor al die mogelijkheden kun je verschillende typen garageboxen huren, met verschillende afmetingen. Er is dus voor iedereen wel iets passends te vinden.

Waarom een garagebox huren als opslag of stalling?

Maar waarom zou je je auto niet gewoon buiten parkeren of je winkelvoorraad of te veel aan spullen niet gewoon op je zolder of in de kelder opslaan? Het antwoord is simpel: voor de extra veiligheid en bescherming die een garagebox kan bieden. De ruimte is namelijk schoon en droog, waardoor er minder risico is dat je spullen worden aangetast door bijvoorbeeld vocht, temperatuurverschillen of kleine beestjes. Daarnaast zijn garageboxen 24 uur per dag en zeven dagen per week toegankelijk voor de eigenaar en toch altijd beveiligd tegen brand en inbraak.

garagebox

Garagebox als bedrijfsruimte

Een garagebox huren als bedrijfsruimte? Ook dat kan. Elke garagebox heeft namelijk zijn eigen adres en huisnummer. Dit kun je als vestigingsadres voor je bedrijf gebruiken, wat het makkelijk maakt om zakelijke post van privé post te scheiden. Bovendien kun je de ruimte helemaal inrichten zoals je zelf wilt en het is mogelijk elektriciteit aan te sluiten. Er zijn garageboxen van verschillende formaten, dus ook voor jouw bedrijf is er wel wat te vinden. Ben je een startende ondernemer of heb je een werkplaats nodig? Dan is een garagebox huren als bedrijfsruimte ideaal én voordelig.

Een garagebox huren als werkplaats

Of je nu een werkplaats nodig hebt voor je eigen klusbedrijf, of graag in je vrije tijd dingen bouwt of repareert: een garagebox huren is een uitkomst. Je hebt er lekker veel ruimte voor al je gereedschap en andere benodigdheden, er is een elektrische aansluiting aanwezig en op het terrein is ook toegang tot water en sanitaire voorzieningen. Je kunt er dus klussen zolang je wilt. En omdat een garagebox altijd toegankelijk is, kun je dit ook doen wanneer je wil. Doordat je met de auto voor de box parkeert, hoef je ook nooit lang te sjouwen. Een extra voordeel: geen rommel in of om je huis!

tandwielaandrijving Precisie

Aandrijftechniek uitgelegd

Wil jij graag met aandrijftechniek gaan werken of ben je op zoek naar een bedrijf die gespecialiseerd is in aandrijftechniek? Dan is het super handig als je van te voren al het een en ander weet over aandrijftechniek. In dit artikel lees je alles over deze sector. 

Wat is dan aandrijftechniek? 

Ten eerst is het belangrijk om te weten wat aandrijftechniek nou precies inhoudt. Het is eigenlijk heel erg eenvoudig. Door aandrijving komen machineonderdelen en machines in beweging. Die aandrijving staat ook wel bekend als transmissie of overbrenging. Het is eigenlijk zo dat aandrijving een verzamelnaam is. Het omschrijft verschillende technieken die heen-en-weer bewegingen en ronddraaiende bewegingen overbrengen. Dit is evenals de kracht van de machine. Dus om het even in de praktijk te schetsen is de aandrijving de verbinding tussen het werktuig en de motor. Het is namelijk zo dat in een auto de wielen worden aangedreven door de motor. Er zijn veel aandrijvingen in de industrie voor allerlei werktuigen die bewegende onderdelen hebben. Denk hierbij aan ventilatoren, pompen, transportbanden of pick & place units. De verschillende aandrijftechnieken zijn: Hydraulische aandrijvingen, Pneumatische aandrijvingen, Elektrische aandrijvingen, Mechanische aandrijvingen. De verschillende manier in de industrie zijn: Riemaandrijving, Kettingaandrijving, Askoppeling, Tandwielaandrijving

Verschillende manieren – askoppeling 

Ten eerste heb je dus askoppeling. Askoppeling wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. De meest voorkomende functie is echter een askoppelingaandrijving zodat het vermogen van een aandrijvende as naar een aangedreven as kan worden overgebracht. De assen liggen dan in lijn met elkaar. Is er een grotere afstand tussen de assen? Dan kun je gebruik maken van zogenaamde ‘spacers’. Deze manier van aandrijven zie je vooral terug in de machinebouw, kunstofverwerking en de papier- en grafische industrie. 

Verschillende manieren – Kettingaandrijving

Dan heb je nog kettingaandrijving. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van twee kettingwielen. Deze worden met elkaar verbonden door middel van een ketting. Die ketting bestaat uit een reeks schakels. Die grijpen dan als het ware in de wielen. De assen bij kettingaandrijving lopen evenwijdig aan elkaar en daarbij draaien de kettingwielen dezelfde kant op. Het bekendste voorbeeld van het gebruik van kettingaandrijving is de motorfiets of fiets. Maar het wordt ook wel veel toegepast in de agrarische sector of in industriële machines. 

Verschillende manieren – riemaandrijving 

De derde manier is riemaandrijving. Hierbij wordt het vermogen overgebracht door middel van een riem tussen twee evenwijdige assen. Om die assen zie je dan ook schijven die ook wel poelies of riemschijven worden genoemd. De riem loopt dan over die schijven. De riem heeft geen begin of einde aangezien het een gesloten riem is. Het is zo dat de schijven dezelfde snelheid ronddraaien als ze dezelfde diameter hebben. Als er echter wel sprake is van een andere as dan verandert die snelheid. Er is dan sprake van een vertraging of juist een versnelling van de aandrijving. Maar normaal gesproken draaien de schijven wel in dezelfde richting bij een riemaandrijving. Je hebt dan ook nog verschillende soorten riemaandrijvingen, namelijk een tandriemaandrijving, een vlakke riemaandrijving en een V-riemaandrijving. De meeste worden echter wel uitgevoerd met een V-riem of een tandriem. Bij een V-riemaandrijving zijn er twee of meer schijven met ook meerdere groeven in een V-vorm. In die groeven wordt dan een V-riem strakgespannen. Als deze dan bij de bewegende drijvende schijf beweegt, zorgt hij ervoor dat de gedreven schijf meebeweegt. De riem kan echter wel gaan slippen als de v-groeven in de schijf zijn ingesleten of als de V-riem niet strak genoeg gespannen is. Als je meer kracht wilt overbrengen dan kunnen er meerdere V-riemen naast elkaar in een schijf lopen. Dan heb je nog de tandwielaandrijving. Deze bestaat ook uit twee of meer schijven maar dan met een buitenverstanding. De getande riem wordt hier dan vervolgens over gespannen.

tandwielaandrijving

Verschillende manieren – tandwielaandrijving

Dan hebben we als laatste nog tandwielaandrijving. Een andere benaming voor tandwielaandrijving is ook wel tandwieloverbrenging. Je kunt tandwielen gebruiken om de rotatie of draairichting van een beweging te veranderen. Je kunt ook de hoek van de draaibeweging wijzigen door middel van een tandwiel. Daarnaast wordt deze aandrijving ook ingezet als een toerental vergroot moet worden of juist verkleint moet worden. Het systeem kent een volgwiel en een drijfwiel. Deze worden ook wel het aangedreven wiel en het drijvende wiel genoemd. Hierbij kan ook een slip plaatsvinden. 

verhuistips voor het verhuizen Blog

Vijf verhuistips

Ga jij binnenkort verhuizen en zie je er een beetje tegenop? Weet jij niet waar je moet beginnen? Dat is natuurlijk ook super logisch want verhuizen is niet niks. Hier zijn vijf verhuistips om je een beetje op weg te helpen. 

  1. Begin op tijd 

Een goed begin is het halve werk, zeggen ze wel eens. Bij verhuizen kun je dan ook goed beginnen door op tijd te beginnen. Voor je het weet staat de werkelijke verhuizing voor de deur en moet je nog van alles regelen. Zorg er daarom voor dat je een verhuisbedrijf hebt aangesteld, verhuisdozen al binnen hebt en flink wat dingen weg doet. Als gaat opruimen en wegpakken met je hoogstwaarschijnlijk dat er nog super veel dingen staat die je nooit meer gaat gebruiken. Wees daarom streng en gooi veel onnodige dingen weg. 

  1. Organiseer alles goed 

Zorg ook dat je voor de tijd een duidelijke planning hebt gemaakt. Pak dan ook eerst alle dingen in die je niet meer nodig hebt gedurende de komende dagen. Beslis welke kamer als eerst wordt leeg gehaald en welke spullen als eerst verhuisd worden. Het is ook belangrijk dat je goed op alle dozen zet wat er in zit en naar welke kamer het moet. Het is ook handig als je alle veelgebruikte spullen samen bij elkaar in een doos doet. 

  1. Alles opmeten

Zorg ervoor dat jij niet straks voor verrassingen staat. Meet daarom alle grote spullen zoals meubels op én natuurlijk de deuropening. Je wilt natuurlijk niet met de bank voor de deur staan als het blijkt dat het meubelstuk er niet eens door heen past. Daarnaast is het ook belangrijk dat je alle ruimtes in het huis goed hebt opgemeten zodat je zeker weet dat een bed of nachtkastje gaat passen.

  1. Verhuis niet in de zomer

Verhuizen is nogal een hele opgave. Je kan het ook wel vergelijken met intensief schoonmaken; je gaat het super warm krijgen. Verhuis daarom ook nooit in de zomer. Het is dan al super warm buiten en dan krijg jij het nog warmer door al die zware dozen te tillen. Je kunt beter in de lente of herfst gaan verhuizen. 

verhuistips voor het verhuizen
  1. Gebruik vulmateriaal

Zorg ervoor dat jij alle dozen die niet helemaal vol zitten gaat vullen met vulmateriaal. Dit voorkomt dat breekbare dingen zullen breken terwijl ze heen en weer worden gesjouwd door jou of de verhuizers. 

  1. Sluit de dozen goed en maak ze draagbaar

Zorg er ook voor dat alle dozen super goed dicht zitten. Dit kun je gemakkelijk doen met een goede tape. Daarnaast is het verstandig als je alle zware spullen onderaan de doos inpakt en de lichte spullen bovenop. Dat maakt het wat gemakkelijker met dragen. Maar maak nooit de dozen te zwaar. Je moet er natuurlijk wel veel meeslepen. Probeer dan ook rond de 20 kilo te blijven.

blisterverpakking voor kleine producten Blog

Het gebruik van blisterverpakkingen

Ieder product heeft zo zijn eigen soort verpakking. Deze verpakking is niet alleen handig om aan te kunnen tonen wat het product is en wie deze heeft gemaakt, maar ook om de producten te kunnen beschermen tegen schade tijdens het transport of wanneer je deze als klant hebt gekocht. Vooral bij kleine en fragiele producten kan de verpakking doorslaggevend zijn of de kwaliteit van het product goed blijft. Ben jij ook van plan om kleine en kwetsbare producten te verschepen of verkopen, en wil je zeker weten dat alles goed blijft totdat je klanten hun producten hebben kunnen gebruiken? Wellicht zijn blisterverpakkingen dan een goed idee.

Wat is het?

De blisterverpakking is een kleine plastic verpakking waar kleine goederen individueel in verpakt kunnen worden. Om de producten dan uit de verpakking te krijgen druk je deze uit de verpakking aan de achterkant, welke is bezet met een aluminiumachtige zijde. Hierdoor worden dit soort verpakkingen ook wel uitdrukverpakkingen genoemd.

Blisterverpakkingen zijn met name bedoeld voor kleine producten die je tot je neemt en waarin met mate werken zeer belangrijk is. De meeste mensen kennen dit soort verpakkingen dan ook van medicijnen, van de zware antibiotica die je op recept bij de apotheek moet halen tot het huismerk paracetamol. Maar ook voor bijvoorbeeld snoepgoed worden dit soort verpakkingen gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de lange strips met grote kauwgumballen erin.

De voordelen van blisterverpakkingen

Voor zowel jou als degene die jouw producten koopt zitten er voordelen aan de blisterverpakking. Zo ziet de klant direct wat hij of zij koopt, hoeveel die nog heeft en in het geval van medicijnen of de dagelijkse dosis al is ingenomen. Voor jou als verkoper is de blisterverpakking handig om je producten handig te verkopen en diefstal te kunnen voorkomen. Daarnaast is de blisterverpakking compact, waardoor deze makkelijk mee te nemen is en je minder productiekosten hebt. Vooral aangezien de inhoud van de blisterverpakking meteen tijdens de productie erin gedaan kan worden.

Waar moet je op letten?

Niet ieder product is even handig in gebruik met een blisterverpakking. Neem nu de bovenstaande voorbeelden. De kauwgumballen zijn te groot voor de verpakking van de medicijnen en de verpakking voor kauwgum is weer onhandig voor de medicijnen. Daarom moet je goed weten welk formaat blisterverpakking je nodig hebt. Gelukkig kun je dit altijd aan laten passen bij de aanvraag van de verpakkingen en kun je ook bij je aanvraag aangeven hoe de blisterverpakking er zelf uit moet zien en waarmee het gevuld moet zijn. Wil je bijvoorbeeld verschillende artikelen in dezelfde verpakking hebben? Met wat overleg kan dit zeker mogelijk zijn.

Zelf blisterverpakkingen aanschaffen

blisterverpakking voor kleine producten

Mocht je zelf geïnteresseerd zijn in het gebruik van blisterverpakkingen, dan kun je hiervoor terecht bij de specialist. Door contact op te nemen kun je meteen op maat gemaakte blisterverpakkingen laten maken geschikt voor jouw soort product. Of je nu in de medicijnen of het consumentengoed gaat zitten. Kies bij het kiezen voor een producent van blisterverpakkingen wel voor een aanbieder die de belangrijkste keurmerken heeft en extra services verleent, zoals het vervoeren van je producten naar de verkooppunten.

milieuprestatie van gebouwen Blog

Meer circulair bouwen door aanscherping milieuprestatie van gebouwen

Vanaf komende zomer scherpt de overheid de milieuprestatie van gebouwen aan. Dat betekent dat er meer circulair gebouwd gaat worden. Dat is goed nieuws voor het milieu, want bij circulaire bouw is de impact op het milieu een stuk kleiner. Wat houdt de aanscherping in, wat is circulair bouwen eigenlijk? We leggen het je uit. 

Aangescherpte milieuprestatie gebouwen 

In een nieuwsbericht van de Rijksoverheid werd in maart aangekondigd dat de milieuprestatie van gebouwen wordt aangescherpt. Dit gebeurt op 1 juli 2021. Het is de bedoeling om deze wettelijke eisen steeds wat verder aan te scherpen. Bouwbedrijven moeten hierdoor meer circulair en milieuvriendelijker gaan bouwen. De overheid streeft om de norm in 2030 gehalveerd te hebben, van 1,0 naar 0,5. Er wordt onderzocht hoe de eisen uitgebreid kunnen worden van nieuwbouw naar renovaties en andere soorten projecten. De Rijksoverheid wil in 2050 een circulair gebouwde en klimaat neutrale omgeving realiseren. 

Wat is circulair bouwen? 

Bij circulair bouwen worden alle producten, materialen en grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. Ze behouden hun waarde, omdat ze steeds weer kunnen worden ingezet. Bij het ontwerp wordt vaak al rekening gehouden met de herbruikbaarheid van de grondstoffen. De gebouwen worden opgebouwd uit modules. Wanneer er een andere toepassing van het gebouw gewenst is kunnen deze modules gemakkelijk worden afgebroken en opnieuw worden opgebouwd. Ook kan het gebouw opnieuw ingedeeld worden. Deze manier van bouwen is sneller en milieuvriendelijker. Ook kan het een grote bijdrage leveren aan het verkleinen van het tekort aan woningen. 

milieuprestatie van gebouwen

Voorbeelden circulair bouwen 

Bij gebouwen die met circulaire bouw gerealiseerd zijn denk je misschien al snel aan een school of een tijdelijk gebouw. Dit zijn inderdaad gebouwen die veel met deze bouwmethode neergezet worden. Maar er is veel meer mogelijk. Zo worden er tegenwoordig zelfs circulaire viaducten gebouwd. Tijdens de corona crisis droeg circulaire bouw ook bij aan de snelle realisatie van teststraten, noodhospitalen en triage tenten. Een voorbeeld is het noodhospitaal dat in Rotterdam bij Ahoy binnen korte tijd opgebouwd is. 

Door de aanscherping van de milieuprestaties voor gebouwen zal circulair bouwen steeds gebruikelijker worden. Op deze manier komt er steeds meer aandacht voor bouwmethodes met een lagere impact op het milieu. Van school tot viaduct, er is van alles mogelijk met deze innovatieve bouwmethode.

shoppen in een woonwinkel in Almere Blog

Activiteiten die nog wél kunnen tijdens de corona crisis

Het is ondertussen maart 2021, ongeveer een jaar geleden kondigde Minister President Mark Rutte op dinsdagavond de intelligente lockdown aan. Toen was alles nieuw, begon het voorjaar en applaudisseren we met z’n alle voor het personeel in de zorg. Hoe anders is dat nu, het thuiswerken komt ons de neusgaten uit en we verlangen naar visite in plaats van het videobellen met vrienden. Maar het wordt weer voorjaar en met de versoepelingen die zijn aangekondigd zijn er genoeg leuke dingen die je nog steeds kunt doen. 

  1. Thuisbioscoop

Na maanden thuis op de bank en heel wat Netflix-avonden verder is het hoog tijd voor iets nieuws. Creëer je eigen thuisbioscoop en ga eens op zoek naar een nieuwe (grotere) televisie of een nieuwe bank. Het is tenslotte de plek waar we tegenwoordig veel tijd doorbrengen. Tijd voor een upgrade dus! Is je televisie net nieuw maar is het geluid niet optimaal? Denk dan eens na over een nieuwe soundbar. 

  1. Volg een online cursus 

Ligt er al een tijdje een cursus op je te wachten? Of ben je begonnen aan een thuisstudie maar had je geen tijd om deze af te maken? Veel avonden brengen we nu thuis door sinds de sportscholen en (sport)verenigingen gesloten zijn. Besteed deze tijd goed en maak de cursus af. Grote kans dat je deze cursus of studie ook online kan volgen. Denk hierbij eens aan een cursus timemanagement of een cursus Chinees. Ook in tijden van crisis is zelfontwikkeling heel belangrijk. 

  1. Bezoek een woonwinkel 

De niet-essentiële winkels zijn sinds begin maart weer (deels) open. Bezoekers kunnen online een afspraak inplannen en een tijdslot blokkeren zodat ze dan fysiek in de winkel kunnen shoppen. Door het fysiek openen van winkels is het weer mogelijk om persoonlijk advies te vragen. In de woonwinkel Almere wordt ervaren dat mensen het toch fijn vinden om even te kijken en te voelen hoe de producten eruit zien. 

  1. Haal herinneringen op 

Grote kans dat er ergens in huis nog oude foto’s liggen van vroeger. Tijd om deze foto’s weer eens te bekijken en herinneringen op te halen. Zoek en verzamel de leukste foto’s van vroeger, van vakanties en andere leuke uitjes en vergeet de tijd. Het is heerlijk om even weg te dromen naar mooie momenten. Kan je er geen genoeg van krijgen? Wees creatief en hang de foto’s aan de muur in huis. 

shoppen in een woonwinkel in Almere
locatie bijhouden door middel van asset tracking Expertise

Wat is asset tracking en waarvoor wordt het ingezet?

Steeds meer bedrijven maken er gebruik van: asset tracking. Asset tracking is een manier om voertuigen of (werk)materieel te tracken. Dit gebeurt door middel van GPS-trackers. In dit artikel wordt uitgelegd wat asset tracking inhoudt, waarom deze manier van materieel tracken handig is en voor wie het geschikt is. 

Waarom asset tracking aanschaffen?

Er zijn meerdere redenen om gebruik te maken van asset tracking. Een van de belangrijkste redenen is de beveiliging van auto’s, machines en andere voertuigen en materieel. Met een GPS-tracker is de kans groter dat het object teruggevonden wordt bij diefstal. Een GPS-tracker werkt ook preventief tegen diefstal. Het is voor dieven immers lastiger om een object te stelen wat goed beveiligd is. Een tweede reden om asset tracking te gebruiken is dat het op lange termijn kosten kan besparen. Een tracker geeft namelijk ook inzicht in de ritten en het gebruik van assets. 

Voor wie is asset tracking aan te raden?

Asset tracking is geschikt voor verschillende partijen. In eerste instantie is het vooral geschikt voor bedrijven met bedrijfsauto’s en werkmaterieel. Bijvoorbeeld containers, vrachtwagens en busjes. Daarnaast is asset tracking ook aan te raden voor de wat kleinere ondernemer. Voertuigen en werkmaterieel zijn kostbaar en daarom is het belangrijk om deze goed te beveiligen. Verder is het voor iedere ondernemer aantrekkelijk om kosten te besparen dankzij meer inzicht in ritten en gebruik. Tot slot kan asset tracking ook geschikt zijn voor de particulier. Bijvoorbeeld door een camper of boot te beveiligen met een GPS-tracker.

Hoe werkt asset tracking software?

Asset tracking software is online te raadplegen. Vaak niet alleen via een desktop, maar ook op een smartphone of tablet. Het is daardoor mogelijk om overal informatie over uw materieel in te zien. Bijvoorbeeld de locaties, kilometerstanden, temperatuur en aantal uren. Hoe de software er exact uitziet verschilt uiteraard per partij. Er zijn verschillende systemen op de markt, de een met iets meer mogelijkheden dan de ander. Tijdens uw zoektocht naar asset tracking software kunt u de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. 

Asset tracking aanschaffen

locatie bijhouden door middel van asset tracking

Een betrouwbare partij om uw vloot of materialen te voorzien van asset tracking is  Lokaliseer. Lokaliseer is gespecialiseerd in asset tracking en biedt oplossingen op maat. Dankzij gebruiksvriendelijke software kunnen alle assets op een platform bekeken worden. Lokaliseer levert zowel ingebouwde GPS-trackers voor wagens en machines als mobiele trackers voor bijvoorbeeld containers. De trackers werken direct na het installeren.

een bouwlaser als gereedschap Expertise

Alles wat je wilt weten over de bouwlaser

Een bouwlaser kopen is niet iets wat je dagelijks doet. Hoe zorg je er dan voor dat je over de juiste informatie en kennis beschikt, zodat je de bouwlaser kunt kopen die het beste bij jouw werkzaamheden past? Natuurlijk is het verstandig om je goed te laten informeren door de verkopers. Zij bezitten de juiste kennis en expertise om je goed te kunnen adviseren. Maar voordat je naar de winkel rent, lees eerst even dit bericht met alles wat je wilt weten over de bouwlaser.

Drie soorten lasers

Net als met zoveel items zijn er ook diverse soorten bouwlasers te koop. De klassieke bouwlaser is speciaal ontwikkeld voor de bouwsector en werkt met een roterende laserstraal. Deze variant is ideaal wanneer je een bouwlaser zoekt voor hoogtebepaling of nivelleren van ondergronden. De afbouwlaser wordt voornamelijk voor binnenruimtes gebruikt. Het voordeel van deze variant is dat er een horizontale én verticale laserstraal te gebruiken is. Een derde type is de afschotlaser, die verkrijgbaar is met enkel afschot en met dubbel afschot. Deze variant wordt vaak gebruikt bij het aanleggen van hellingen.

Type aanduiding

Ga je op zoek naar een bouwlaser, dan zul je zien dat er bouwlasers worden aangeboden waar een cijfer en lettercombinatie aan gekoppeld is. De eerste twee letters geven aan welk type de bouwlaser is. De drie cijfers daarna staan voor de nauwkeurigheid of de prijsklasse. Hoe hoger het cijfer, hoe beter de kwaliteit. Staat er nog een letter achter dan is deze bedoeld om duidelijk te maken welke kleur de laserstraal heeft.

Groene of rode straal

Wanneer je een bouwlaser kopen gaat, moet je vaak kiezen voor een groene of een rode laserstraal. Het is goed om te weten dat uit onderzoek is gebleken dat een groene straal beter zichtbaar is voor het menselijk oog. Dit is vooral in binnenruimtes goed te merken. Wanneer je de bouwlaser buiten gebruikt zul je ervaren dat, door de grote hoeveelheid licht die buiten is, de rode straal beter waarneembaar is.

Onderhouden van de bouwlaser

Ga bij de aankoop van je bouwlaser ook na of je deze jaarlijks kunt laten kalibreren en onderhouden. Bij het kalibreren wordt er gecontroleerd dat alle afstellingen nog juist zijn en dat de straal geen afwijkingen heeft. Goed onderhoud zorgt ervoor dat je apparaat volledig gereinigd wordt en uiteindelijk langer mee zal gaan.

een bouwlaser als gereedschap

Spatwaterdicht

Gebruik je de bouwlaser vooral buiten, dan kan het weleens voorkomen dat het begint te regenen voordat je de bouwlaser binnen kunt halen. Een goede bouwlaser is daarom spatwaterdicht en kan tegen een kleine bui. Is de bouwlaser een keer nat geworden, zorg er dan wel voor dat je deze in de buitenlucht laat drogen. De bouwlaser nat opbergen in een afgesloten koffer kan het apparaat beschadigen.

Garantie

Een laatste aandachtspunt om te bekijken als je een bouwlaser gaat kopen is de garantieperiode. Wordt er een goede garantie geboden, dan geeft dit ook aan dat de fabrikant vertrouwen heeft in zijn product. Een veilige keuze dus.